asma's FotoPage

By: asma ibrahim

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[Archive]
Monday, 30-Apr-2007 00:54 Email | Share | | Bookmark
I'm back!!

wardah
bestnya tido
anak abah
View all 12 photos...
Dah lama rasanya aku tinggalkan keje..hmmm..dua bulan la lebih kurang.
Alhamdulillah, aku dah selamat lahirkan baby gal yg comel pada 26 Februari 2007 at 12.31 tghari dgn berat 3.1kg. Hihihi!! Semua org ckp aku senang bersalin tp aku sendiri rasa cukup sakit dah tu...camner ek kalu org yg susah nak bersalin plak...
Yg bestnya time dalam bilik bersalin (kat Hospital Muadzam) mak mertua aku yg bg moral support. All the time dia yg temankan aku..biasa la, dia sister kat situ. Tp aku rasa kalu dia takde, mahu aku meraung gak, takut woo.. Alhamdulillah husband aku sempat sampai sebelum aku bersalin dan sempat tengok baby kami lahir. Husband aku namakan baby kami...WARDAHTUL HAIYYAN. Tengoklah gambar dia..lebatnya rambut...
Sepanjang tempoh berpantang, ayah mertua aku yg jaga aku dan baby aku. Mak mertua aku keje. Dia yg masak, basuh baju anak dan baju aku...rasanya susah nak cari kot kat Malaysia ni ayah mertua mcm ayah mertua aku ni. Bila time aku nak bertungku atau mandi, dia jg baby aku, sanggup riba baby aku sampai sejam dua..aku sendiri pun kekadang tak larat.
Skrg ni, aku dah masuk keje. Buat sementara waktu mak ayah aku dari kg datang dan jaga baby aku. Pas ni kena hantar nursery. Sedihnya...bukan apa, dia ni tak nak menyusu botol walaupun susu aku sendiri. Baby aku ni suka berkepit ngan aku. Aritu dia sanggup posa satu hari sbb taknak minum susu botol, sanggup tunggu aku. Dia rela tido aje sepanjang hari dari minum susu botol. Sedih aku dibuatnya.Kesian tengok dia...
kat opis ni pun, kekadang airmata aku mengalir gak sebab teringat kat baby aku, bukan apa bila teringatkan dia taknak menyusu tu yg buat aku susah hati. Aku tak kisah tinggalkan dia (kisah juga sebenarnya) tp aku lg susah hati bila teringat perangai dia yg satu tu. Kawan2 semua ckp takpe sbb dia baru nak biasakan diri, tp ntahlah...dah nya nama EMAK ni mesti risau ka...Entahlah......hopefully sekejap aje la dia buat perangai mcm tue, kalu tak terpaksa la aku amik cuti lagi....


Friday, 16-Feb-2007 12:00 Email | Share | | Bookmark
Reunion batch DPA-MELAKA 96

me n hubby
lucky draw
meor n bucu
View all 5 photos...
Bestnya reunion aritu..eventhough tak ramai dtg tp yg dtg semua mmg sporting.
Mostly dah berkeluarga dan ada yg bawa perut..hihihi..termasuk la aku. Ada few old friends dah berubah sesangat...Rindu la kat diorg semua..Rugi sapa yang tak pergi...


Thursday, 21-Dec-2006 01:43 Email | Share | | Bookmark
kenanganku...

tunang
tunangnye
tunangnye gak
View all 7 photos...
Buat kengkawanku, sorryla baru post gambar kahwin ngan tunang..bz sketlah. Kalu nak tengok semua gambar datanglah rmah ek... tak jauh dekat aje..


Monday, 18-Dec-2006 04:39 Email | Share | | Bookmark
ini la kisahku

ni la aku
Hmm..tup!tup! tak sangka aku dah bergelar isteri org and bakal ibu. Bila dikenang-kenang balik zaman aku kat sekolah then kat universiti..kelakar pun ada, sedih pun ada gak. Teringat kenangan aku ngan housemates masa kat U dulu, makan nasi campur ngan megi, semua diam aje time makan, sedih sebab masing-masing tak berduit.

Time aku putus cinta, kawan-kawan la yang support aku. Aku berterima kasih pada Iera kerana sentiasa percayakan aku walaupun kawan-kawan yg lain ckp aku tipu, dan itu la yg bagi aku semangat utk teruskan perjuangan aku di U. Mulia, partner aku, sama-sama kaki tido, pernah pecah rekod tido tak bangun-bangun selama satu hari.hehehe..Tapi time dpt result exam, maintain..tu pun tak nak insaf juga...

Aku mmg bahagia sesangat skrg, husband aku penyabar sangat dan paling best rajin tolong aku buat keje rumah..basuh baju, kemas rumah dan kadang-kadang memasak. Mak ayah mertua aku pun best juga, memang aku dimanjakanlah..hehehe...

Ok la, aku banyak lagi citer-citer time aku bujang dulu-dulu..tp nanti la......aku tengah pening ni, keje banyak.

_________________


Monday, 18-Dec-2006 04:27 Email | Share | | Bookmark

myself
conference di langkawi
ngan kawan-kawan kat chambers


[Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net